Webdesign for nybegynnere

Det er nok mange som tenker på webdesign som noe voldsomt og helt uoverkommelig, men slik trenger det virkelig ikke å være – i alle fall ikke om man ikke selv behøver å gjøre absolutt alt fra bunnen av.

Gratis kurs for å komme i gang

%d0%ba%d0%b526Først og fremst finnes det mye gratis hjelp der ute. Internett er tross alt rimelig stort, og med de riktige søkeordene finner du det du lurer på. Dersom du ønsker å sette deg inn i det som ligger i grunnen for web utvikling og design så kan det være lurt å starte med et kurs. Dette trenger ikke bety å melde seg opp til fag og å bli student igjen, men det finnes et lass med gode kurs å velge imellom på nett. Det beste med disse er jo kanskje også at de er gratis, så her finnes det jo virkelig ingenting å tape. Akkurat hvilket kurs som passer for deg kan være vanskelig å si på forhånd, så det kan være lurt å ta en kikk på hva som finnes tilgjengelig. Et godt tips er å begynne med sider som tilbyr gratis kurs, slik som Coursera og EdX. For eksempel tilbyr University of Michigan et kurs i brukeropplevelse; research og design, mens du gjennom University of California kan ta et kurs som heter Introduksjon til web utvikling. Ved å søke gjennom disse gratissidene vil du uten tvil kunne finne noe som passer for ditt nivå, og som kan hjelpe deg med å utvikle en bedre nettside for ditt produkt eller selskap.

Ferdiglagde løsninger

%d0%ba%d0%b527Dersom du heller vil komme i gang med en gang finnes det også sider som kan hjelpe deg med dette. En av de største aktørene på markedet når det kommer til ferdig designede, gratis websideløsninger er giganten WordPress. Her vil du få en rekke ulike sideoppsett å velge mellom, noe som gjør det utrolig enkelt å sette opp en webside og komme i gang. Når du har blitt kjent med oppsettet som ligger inne ved start er det også mulig å prøve seg frem ved å redigere på de temaene som ligger inne i sidene. Her finnes det både gratisløsninger og mer avanserte løsninger som man betaler for, men uansett hvilken du velger vil du få mye å velge mellom og mange muligheter til å påvirke utseendet av din egen webside.

Gjør en markedssjekk

Det som alltid lønner seg når man skal starte opp noe nytt er å se hva som finnes allerede på det samme markedet. Finn nettsider til konkurrenter eller aktører som tilbyr lignende produkter og tjenester, og se hva de har gjort bra og dårlig. Samtidig kan det være lurt å ta en titt på anmeldelser og tilbakemeldinger som disse sidene har fått. Dersom din kundegruppe er den samme vil du kunne få en god pekepinn på hva du bør tenke på når du setter opp din egen side. Du har også muligheten til å unngå noen feller allerede før du har startet!