Markedsføring i sosiale medier

Det er ikke til å komme bort i fra at sosiale medier har utrolig mye slagkraft, og at en godt gjennomført markedsføringskampanjer i sosiale medier kan være gull verdt.

Når det er sagt finnes det også mange fallgruver man må unngå i denne typen kampanjer. Der hvor det er lett å oppnå suksess er det også lett å falle langt ned hvor det kan være vanskelig å bygge seg opp igjen.

Legg en plan og følg den

%d0%ba%d0%b540Aller først er det viktig at du har en plan for din kampanje. Hva er din strategi, hvor mye tid ønsker du å bruke på denne kampanjen og hva ønsker du å oppnå? Uten en slik plan er det lett å bli stående fast, eller å kjøre kampanjen fra suksess til det motsatte. Å ha en strategi betyr ikke at hver eneste Facebook post eller tweet må planlegges på forhånd, men at det finnes en ramme for hva som skal gjøres og når.

Det er også utrolig viktig at man fremstår som en menneskelig aktør, og ikke en bot som kontinuerlig spammer med samme ting igjen og igjen. Ingen liker spamming, og dette tjener man absolutt ingenting på i lengden. Dersom man i stedet satser på mer personlige kommentarer, interaksjon med bruker osv. så vil man ofte få mye mer igjen for dette.

Bruk hele spekteret av plattformer

Det er også viktig å huske på at det finnes mange ulike plattformer og at disse gjerne tiltrekker ulike brukergrupper. I stedet for å velge en enkelt plattform kan man enkelt bruke delingsverktøy for å poste innhold til flere plattformer samtidig. På denne måten sparer man tid samtidig som man øker publikum som får se det budskapet man forsøker å sende ut.

Det er viktig at man involverer sine lesere og følgere, og dette kan gjøres på ulike måter. Konkurranser, poller, bildedeling og selvsagt kommentarer fra deg til leserne og motsatt. Dette viser både at man har ekte følgere, men at man også selv tar en aktiv interesse i sosiale medier, og følgerne vil få inntrykk av en mer personlig bakgrunnsfigur man kan relatere seg til.

Høy kvalitet og minimalt med spam

%d0%ba%d0%b541Som nevnt tidligere er det viktig å unngå spamming, men dette gjelder også for deling av innhold på din egen side. Hold kvaliteten på innholdet friskt, nytt og spennende, og unngå repetisjon av de samme poengene igjen og igjen. Deling av nakne linker blir fort utrolig upopulært, og det er derfor viktig at man gir leserne en god grunn til å klikke på de linkene man deler. Ofte gjelder det samme her som for god webdesign, at man bruker visuelle teknikker og skaper spenning og forventning gjennom både tekst og bilde. Leseren ønsker å få noe igjen for den tiden han eller hun bruker på siden din, så sørg for at du faktisk gir dem det. Husk at en fornøyd leser også gjerne kommer igjen senere, og det er jo det vi er ute etter!